Tapas

Her kommer en del nydelige Tapasoppskrifter hentet fra LilaLife.no og alt er selvfølgelig lavkarbo!!

Tapas den optimale maten til enhver anledning. Uhøytidlig og variert, alle får noe de liker. Tapas betyr egentlig bare små rett, så i teorien kan det være hva som helst. Det kan være oliven, oster, kjøttpålegg, grønnsaker, eller mer forseggjorte retter.

Et supert tips til sammenkomster er å be alle ta med seg en rett eller to. Det er mange fordeler med å gjøre det på denne måten.

1.    Man får smakt masse forskjellige retter

2.    Matlagingen blir fordelt på alle. Så slipper en og ”svette” over grytene hele dagen

3.    Det blir rimelig, noe som gjør det lettere å møtes ofte.

Crispy kylling

2 Kyllingfilet
1 egg
Salt og pepper
Mandelmel

Skjær kyllingfileten i 4-5 biter. Visp egget med en gaffel. Dypp kyllingbitene i eggeblandingen, rull det så i mandelmel og ha på salt og pepper. Varm opp godt med coucosa eller rapsolje i en kasserolle på middels varme. Stek bitene i oljen til de er gjennomstekte og gylne. Snu bitene underveis.

Smakfulle scampi

½ kinesisk hvitløk
½ rød chili
15 scampi
Meierismør eller coucousa
Persille
Lime
Salt

Surr hvitløken og chilien i en panne sammen med meierismør eller coucosa. Stek scampiene på høy varme ca 15-30 sekunder på hver side (til der blitt rosa) .Smak til med persille, salt og lime.

Chorizo spyd

100-150 gram Chorizo pølse/ salami
4-5 store Champignon
½ Aubergine
Meierismør
Pepper

Skjær opp kjøtt, og grønnsakene i passe store biter. Stek pølsen i meierismør til den er gyllen og tilsett grønnsakene. Smak til med pepper og eventuelt litt salt. Avkjøl litt og tre kjøttet og grønnsakene på et tre spyd.

Frityrstekt aubergine

aubergine-007

1 aubergin
1 egg
Parmesan
Litt mandelmel
Urtesalt
Kokosfett eller annen olje
Tørkepapir

Skjær auberginen på langs. Visp egget i en grunn skål, ha parmesan og mandelmelet i en annen. Ha godt med fett i en panne, varm opp. Dypp auberginen i eggeblandingen og i parmesanblandingen. Ha de i den varme fettet. Snu når de er blitt gylne. Ta opp når de er stekt på begge sider og la fette renne av på et tørkepapir. Voila klar for servering.

Kjøttboller

aubergine-008

1 pk kjøttdeig
1 ss hakket soltørket tomat
1 ss fetaost
1 ss pesto
Hvtløk
Salt
Pepper

Blandet alt, gnur fetaosten i stykker og form små boller som stekes på middels varme. Selvfølgelig i meierismør!!

Aioli

2 eggeplommer ( romtemperert)
ca 2 dl smaksnøytral olje
ca 1/2 sitron
Litt salt
Litt pepper
Litt hvitløk

Hand pisk eller kjør eggene i en kjøkkenmaskin. Rør inn oljen sakte så den ikke skiller seg. Tilsett sitron, hvitløk,salt og pepper.Smak deg frem.

Salsa

Økologiske hakkede tomater
1 glass økologisk tomatpure
Ca 1/2 dl olivenolje
Litt finhakket løk
Litt sukrin
Salt, pepper
Litt lime
Eventuelt hakket chili og tandoori krydder

 

Hentet fra lilalife.no:
http://lilalife.no/wordpress/2011/03/24/tapas-2/
http://lilalife.no/wordpress/2010/04/23/crispy-aubergine-deilige-kj%C3%B8ttboller-og-mye-annet-snadder/

This entry was posted in Oppskrifter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *