Min aller første CrossFit økt

Jeg er en utålmodig person og trener derfor veldig variert. Styrke med vekter, redcord slyngetrening, løping,ski, sykkel og fotball. Derfor har jeg en stund nå vært nysgjerrig på konseptet CrossFit som jeg har trodd ville passe meg utmerket på grunn av allsidigheten. Men hva er så CrossFIt? Fra nettsidene til CrossFit Norge så har jeg funnet denne definisjonen på CrossFit:

«Konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intesitet»

For litt mer utfyllende forklaring så kan det være en fordel å lese litt mer her.

På søndag (10.04.2011) hadde jeg min aller første CrossFit økt sammen med min gode kamerat Anders. Han har også vært hekta på CrossFit og hadde lyst til å teste det ut. Vi fikk med oss den eneste sertifiserte CrossFit insturktøren i Kristiansand, Steve Boutcher. Vi var veldig spente da vi møttes i Paradisbukta like ved Kongsgår II. Det som er det geniale med CrossFit er at man går etter konseptet: «man tager det man haver». Og i paradisbukta var det en liten bakke og en benk. Det var det. Steve satte opp følgende økt til oss:

1 løp opp 70m bakke
15 spensthopp opp på benk
15 skrå pushups med bein på benk

Disse 3 øvelsene skulle gjennomføres 6 ganger med så høy intensistet som mulig og med kun små pauser for å hente seg inn. Jeg gjennomførte økta på 15 minutter og 36 sekunder. Til sammenlikning så brukte Steve litt over 10 minutter!!

Det er lenge siden jeg har kjent en slik blodsmak i munnen og vært så pumpa. Men dette var bare helt genialt. Tenk å gjennomføre en så effektiv økt på bare 15 minutter! Det gikk straks opp for meg at CrossFit er en kombinasjon av utholdenhet og styrke. Altså PERFEKT for meg! Dette er virkelig noe jeg kommer til å fortsette med og jeg er veldig spent på fortsettelsen. Anders og jeg har planer om å få gjennomført ei ny økt på fredag morgen. Så vi får se hvordan det går.

I mellomtiden kan jeg anbefale å se på denne videosnutten på youtube om CrossFit – Hva er CrossFit:

This entry was posted in Trening and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *