Briegratinerte nakkekoteletter med sursøt paprikasalsa

Nakkekoteletter er som kjent veldig digg. Men det er ikke alltid like enkelt å finne gode måter å variere dem på. Her kommer en variasjon som er et meget godt alternativ. Den sursøte paprikasalsaen er en fin kontrast til den feite brien på toppen av kotelettene.

Til fire personer
4 store nakkekoteletter
salt & pepper
4 tjukke skiver brie
smør til steking
pinjekjerner
gressløk

Paprikasalsa:
1 paprika – finhakket
en klype finhakket chili
smør
1 ss sukrinmelis
2 ss hvitvinseddik
1 dl vann
1 klype salt

_______________________________________________________________________________

Begynn med paprikasalsaen. Stek finhakket paprika og chili i smør på medium varme i et et par minutter til paprikaen begynner å mykne litt. Ikke la paprika eller smør bli brunt. Tilsett sukrinmelis, hvitvinseddik og vann og kok opp. La koke mens du tilbereder nakkekotelettene, helt til væsken har kokt nesten helt inn. Det skal ikke være mer enn kanskje fire fem spiseskjeer væske igjen når sausen er ferdig. Smak til med ørlittegrann salt.

Salte og pepre nakkekotelettene og stek dem i smør til de er nesten helt ferdige. Legg dem over i en ildfast form sammen med stekefettet. Legg en skive brie på hver kotelett og gratiner i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter.

Legg nakkekotelettene på tallerkener. Ha litt av stekefettet over. Bruk en skje og øs paprikasalsa over kotelettene og strø pinjekjerner og gressløk over til slutt.

Anbefaler også å sjekke ut følgende oppskrifter med nakkekoteletter
Nakkekoteletter i estragonsaus
Ovnsstekte nakkekoteletter

Publisert på LCHF-bloggen 13.06.2011

This entry was posted in Oppskrifter and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *