Sukker – «Den hvite fienden”

Stadig skrives det om hvor dårlig form vårt rike lands befolkning er i, men jeg føler allikevel ikke at folk tar dette på alvor.

Sukker er jo farlig! Man blir jo ruset og avhengig av dette. Enkelte studier sier sukker utløser lignende kjemiske reaksjonene i hjernen som ved morfin og heroin. Da er det jo ikke rart folk blir hektet og med alle fristelsene som finnes overalt nå for tiden kan det ikke være lett å bli kvitt avhengigheten heller.

Det er en kort rus. Man får raskt energi, men den daler nesten like raskt og man blir slapp. Noen blir dessuten deprimert. En del mennesker går rundt og tror de er deprimert, men høyst sannsynlig er de bare uvitende og feilernært. Det er ikke alle som er like interresert og fasinert av hvor mye hva man spiser har å si for kroppen og livskvalieten. Veldig mange spiser det de har lyst på der og da og kaller det livsnytelse.

Man må jo kunne kose seg.. Jada, men noen klarer ikke å stoppe og spiser man for mye sukker over tid kan det gå riktig så galt med helsen og man kan risikere både overvekt og livsstilssykdommer. Sukker er ikke bra for noe annet enn at det kjennes deilig på tungen vår spør du meg.

Det som er kjipt er at det ikke ligger til rette for folk som skal bli kvitt avhengigheten. Godis og junkfood ligger jo lett tilgjengelig i alle sjapper og når noen sier nei takk i f.eks et familieselskap får de som regel kommentaren “Men du kan vel kose deg litt ?”.. Du ser jo så kjekk ut”  ”Man må jo nyte livet”..Og om den som forsøker å gå ned i vekt og komme seg ut av sukkeravhengigheten sier det rett ut at de forsøker gå ned i vekt blir de ofte oppfattet som forfengelige! DET provoserer meg.

Ja, selvfølgelig er folk opptatt av å se bra ut. Det å ha en balanse mellom det indre og ytre gjør at vi føler oss bedre. MEN om man ikke tar vare på sin egen helse og tenker over hva man putter i munnen vs hvor mye man beveger seg, sover osv kan man risikere hjerte og karsykdommer, livsstilssykdommer og dette kaller jeg absolut ikke livsnytelse.

Når jeg hører hvor lite forståelsesfulle enkelte folk er ovenfor mine klienter som forsøker å gå ned i vekt for å senke sitt blodtrykk, bedre sitt hjerte, få mer energi, psyke osv blir jeg rett og slett sint og provosert. Der kommer den dustete janteloven fram igjen! Hvorfor kan man ikke unne andre og lykkes og heie andre fram? Det er altfor mye sjalusi der ute. Istedenfor å bli sjalu for at din venninne er displinert, viljesterk og har tatt et valg om å gå ned i vekt kan du vel heller glede deg på hennes vegne og være stolt av henne?

Ja, vi skal kose oss iblant. Men for de som er ekstra disponert for avhengighet er det desverre ikke like lett å kose seg litt iblant. For dem er det alt eller ingenting.

Vis respekt og bry deg om dine venner og medmenneskers helse. Om vi alle hjelper hverandre litt så vil hele landet få en bedre helse med mer energi og bedre humør:)

Det er ikke lov til å kjøre bil i beruset tilstand, men det burde jammen ikke være lov å kjøre om man har fått i seg for mye sukker heller..Enkelte får ganske kort lunte og blir aggressive når blodsukkeret hopper opp og ned som en jojo..

Det står røyking dreper på røykpakkene.. Hva med sjokoladene..?

Med det samme vil jeg nevne at jeg syns det er forferdelig med foreldre som forer barna sine med godterier og junkfood.. Ikke rart de blir plutselig grinete, får astma eller blir sukkergira ++

Sukkeravhengighet kan kalles en spiseforstyrrelse. Det er sukker i nesten alt og det er vår fiende. Det gjør deg feit, kvisete og syk..

Så spis heller ren mat og hold deg unna “THE WHITE ENEMY”

Bær med vaniljekesam, frukt, grønnsaker med dip laget på magekesam er et bedre alternativ.

Selv spiser jeg sjæl dritt iblant og jeg merker at man har lyst på det igjen dagen derpå.

Publisert av Lene Alexandra 09.04.2012 på lenealexandra.com

This entry was posted in Helse and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *