Noe av det første vi mÃ¥tte prøve i Sous Vide’n var Salma laks. Vi hadde lest masse om det og hvor fantastisk det var, sÃ¥ dette mÃ¥tte vi prøve. Dette skulle vise seg Ã¥ bære det BESTE vi har tilberedt i kjøttbassenget sÃ¥ langt.
Det ble kjøpt inn en Salma laks på cirka 440 gram (35mm) og vi vakuum-pakket den sammen med en god kvast fersk rosmarin og sitron-skiver.
Vi stilte inn Supremen på 47,5 grader og lot laksen ligge og duppe i 25 minutter. Fisken ble tatt rett ut av pakken og over på tallerken sammen med tilbehør. Ferdig så var dette kjøttet en plass midt mellom sushi og stekt laks, altså helt perfekt. Fisken smeltet rett og slett på tungen. Noe av det råeste vi har hatt til nå.
Tilbehør:
Rømme og ovnsbakte grønnsaker:
– Sellerirot, fennikel, søtpotet og vanlig potet i en langpanne
– Ha over olje, salt og pepper
– La steke i 30 minutter pÃ¥ 170 grader
Har du en Sous Vide maskin sÃ¥ MÃ… du bare teste ut dette…
Du trenger:
– Salma laks
– Fersk rosmarin
– Sitron
– Sellerirot
– Fennikel
– Søtpotet
– Vanlig potet
– Seterrømme
Sous Vide Norge anbefaler:
Kjapp og enkel onsdagsmiddag. Salma Sous Vide – noen tynne skiver med fennikel, en appelsinskive, salt og pepper i posen, 45 grader i 25 minutter, garantert suksess.