Lammeskank Sous Vide

Endelig var tiden kommet. Hadde lest masse om det. Det beste kjøttet å kjøre i kjøttbassenget. Og nå skulle det blir vår tur. Lammeskank Sous Vide. Retten er altså Lammeskank med ovnsbakte rotgrønnsaker, grønn pesto og saus.

Vi dro på Kiwi og slakter Frivold og kjøpte 2 lammeskanker til 169,- per kg. Ikke noe å si på den prisen der, selv om beinet veier en del.

Vi vakuum-pakket skankene sammen med en god kvast med fersk rosmarin.

Lammeskankene skal ligge minst 48 timer i vannbassenget på 60 grader så derfor må det planlegges noen dager i forveien. Der skal de bare ligge å godgjøre seg og bli mørere og mørere.

En god halvtime før skankene var klare så laget vi tilbehøret. Vi laget først de ovnsbakte rotgrønnsakene. Sellerirot, selleristang, søtpotet og fenikkel ble kuttet opp i passende biter, plassert på bakepapir oppå et ovnsbrett, helte over olje og krydret med salt og pepper. De ble deretter plassert i ovnen på 170 grader i 30 minutter.

Den grønne pestoen ble laget av hvitløk, basilikum, pinjekjerner, olivenolje, parmesan, salt og pepper. Blandet sammen med stavmikseren.

For å lage sausen så trenger vi kraften fra lammeskankene. Men vi kan på forhånd begynne å varme opp de andre ingrediensene. Vi helte litt rødvin og fløte i en gryte og satte det på svak varme. Lot det stå en god stund og rørte rundt til tider. Ca et kvarter før rotgrønnsakene var ferdige så tok vi ut skankene, klippet et lite hull i vakuumposene og helte ut krafta i gryta. Lammeskankene hadde da ligget 50 timer i vannbassenget.

Deretter rullet vi vakuumposene med skankene sammen igjen og inn i ovnen på 50 grader for å holde varmen mens sausen kokte opp. Vi har en kombidampovn i tillegg til vanlig ovn og hadde derfor denne tilgjengelig. Det er veldig greit å holde skankene varme mens Sausen tilberedes.

Til slutt så var det bare å ta ut skankene av stekeovnen og frese dem i panna i meierismør på alle sider. Det var veldig greit å holde i beinpipa når vi snudde kjøttet.

Til slutt var det bare å dandere alt fint på tallerkenen og smake på dette fantastiske og møre kjøttet.

Dette er seriøst det beste vi har smakt ever! Kjøttet var så mørt at det nesten falt av beinet. Det smeltet seriøst på tungen!! Den pestoen gjorde virkelig dette til en kulinarisk opplevelse av de sjeldne!! Har du anskaffet deg Sous Vide vannbad så MÅ du bare prøve lammeskank!

Du trenger:
2 lammeskanker
Rosmarin
Sellerirot
Selleristang
Søtpotet
Fenikkel
Hvitløk
Basilikum
Pinjekjerner
Olivenolje
Parmesan
Fløte
Skvett rødvin

This entry was posted in Oppskrifter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *