Ingrids Lavkarbo Rundstykker LCHF

Vi har lenge benyttet oss av Ingrid’s Lavkarbo rundstykker og nå vil vi gjerne dele dette. Disse metter godt og er perfekte med smør og ost og annet pålegg. Stort sett hva som helst av pålegg fungerer til disse. Et meget godt glutenfritt alternativ til brød og rundstykker.

Ingredienser:
♦ 3 egg
♦ 3 ss rømme
♦ 1 dl vann
♦ 100 gr sesamfrø
♦ 100 gr solsikkefrø
♦ 5 ss mandelmel
♦ 3 ss fiberhusk
♦ 1 ts salt
♦ 2 ts bakepulver
♦ 150 gr revet gulost

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader.
Mal opp sesamfrø og solsikkekjerner (vi bruker en stavmikserbolle, men en blender fungerer sikkert like greit). Pisk egg, rømme og vann godt, og bland sammen med alt det tørre. Vi syns det blir best om man har i fiberhusken på slutten. Bland i osten til slutt. Vi bruker en kjøkkenmaskin fra KitchenAid. Deigen kan gjerne være litt bløt slik at man bare bruker en skje til å fordele deigen i klatter utover stekebrettet.

Stek på 180 grader i ca 25 minutter. La dem hvile en stund før du forsyner deg, da er de bedre.

Oppskriften kan med fordel dobles. Og vi bruker ofte å fryse halvparten. Perfekt å varme opp igjen.
Bruk dem gjerne som pizzabunn også. Perfekt!!


Oppskriften og bildene er hentet fra ingridsblogg.no skrevet 20.09.2011

This entry was posted in Oppskrifter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *