Enkel 5-retters meny for 4 personer

I helgen debuterte jeg som hobbykokk og lagde en enkel 5-rettesrs meny for 4 personer. Menyen bestod av følgende:

1. Rett:
Djevelegg og ølshot (hjemmebrygget påske ale – lokalbrygget av Kruse & co).

Djevelegg:
Kok 3 egg i 10 minutter og la dem kjøle ned i kaldt vann. La stå i minst en time før de skrelles, deles i to med en skarp kniv og eggegulen taes ut. Blande eggegule med 1-2 ts meierismør, 4 ts Creme Fraiche og 1/2 charlotteløk. Rør godt rundt. Ta så 4-6 dråper tabasco og drypp oppi hullet i de halve eggene. Ta en stor t-skje av miksen som ble laget og legg oppi. Toppes med finhakket vårløk.

2. Rett:
Lammeskank Sous Vide med rosmarin og grønn pesto i speltpotetkake.

Lammeskanken ligger på 60 grader i 48-55 timer i Sous Viden. Lammeskank vakuumpakket med en god kvast rosmarin. 
Den grønne pestoen ble laget av hvitløk, basilikum, pinjekjerner, olivenolje, parmesan, salt og pepper. Blandet sammen med stavmikseren. Ca som dette: 1 fedd hvitløk, 5 ss pinjekjerner, 1 potte basilikum, 75 g parmesan, 0,5 dl olje, salt og pepper.
Brukte speltpotetkaker. Disse ble noe tørre. Vil bruke grønnsakswrap neste gang. (se egen oppskrift).

3. Rett:
Salmalaks Sous Vide med blomkålpure og ristet gresskarfrø.

Salmalaks på ca 450gram vakuumpakkes med rosmarin og sitron og ligger på 47,5 grader i 25min i SV’en.
Blomkålpure:
Kok blmokål i h-melk. Hell ut det meste av melken over i en beholder og tilsett etter hvert for å få en perfekt pure. Ha i reven ingefær (en spiseskje) og 1 fedd hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
Ristet gresskarfrø strødd over til slutt.

4. Rett:
Ytrefilet av Pampas Sous Vide med ovnsbakte grønnsaker, sjarlottløk og sjampinjongstuing.

Ytrefileten på ca 800 gram vakuumpakkes og legges i Sous Viden på 56 grader i 4-8timer. Denne gangen hadde jeg den i ca 8 timer.
Ovnsbakte grønnsaker: søtpotet, fenikkel ogsellerirot. Stekes i ovnen på 110grader i 1 time.
Ovnsbakt charlottløk i olje. Skrell charlottløken og legg den i en ildfast form med lokk og olje. Står inne sammen med grønnsakene.
Sjampinjongstuing: En god mengde med sjampinjongstuing kuttes opp etter ønske og stekes med meierismør. Når soppen er fin, så heller vi over fløte. Stå og godgjør seg så lenge som mulig på svak varme.
Krydres med salt og pepper til slutt.

5. Rett:
«Bacons» sjokoladepudding.

Varm opp 150gram 70% kokesjokolade i ei gryte. Ha oppi ca 250gram smør og 3 spiseskjeer med Cocosa Extra Virgin. La det smelte på lav varme. Når alt er smeltet så røres en god klunk med fløte inn. Jeg bruker 3-4 dl. La det varmes opp til det tykner. Helt til slutt tilsettes 1 SS rom (helst brun) og så rører man kjapt rundt før det helles over i beholdere. Jeg brukte denne gangen Créme Brulée skåler.
Til slutt rives litt appelsinskall over før det settes i frysa 1 times tid.

This entry was posted in Oppskrifter. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *