Pizza med søtpotetbunn

Linda Stuhaug har gjort det! Hun har knukket pizzakoden for oss som styrer unna hvetemel og gluten!!

Vi har prøvd det meste av alternative pizzabunner, men det finnes ikke noe som erstatter vanlig pizzabund. Inntil Linda kom opp med den geniale og enkle idéen; pizzabunn med søtpotet.

Vi ivret etter å teste dette her siden vi har god kjennskap og god erfaring med bruk av søtpoteter i andre oppskrifter som alternativ til mel. Pizzabunnen er så enkel og genial at det er nesten ikke til å tro.


På denne oppskriften får man en langpanne med tynn bunn

Søtpotet pizzabunn:
♦ 400 g søtpotet
♦ 1 egg
♦ 100 g mel (50g bokhvetemel og 50g glutenfritt havremel – eventuelt kikertmel/jyttemel)
♦ Litt krydder (salt, pepper og oregano eller provencekrydder)

Først må søtpotetene bakes. Vi anbefaler å bruke god tid og bake søtpoteten i ovnen på 180grader i ca. 30-40min. Del søtpoteten opp i passelige biter med skallet på. Dette for å bevare fuktigheten i poteten. Kjenn etter med en gaffel når søtpoteten er ferdig og mør. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blandet. Smør røra over en langpanne med bakepapir etter hvor tykk du ønsker bunnen, forstek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, Avkjøl litt før du tar på fyll.

Etter at pizzaen er stekt, så har du på akkurat det du ønsker av pizzafyll.

Denne pizzaen kan vi sterkt anbefale og den har allerede blitt en stor suksess i vårt hus, blant store og små!

Oppskriften og bildene er hentet fra lindastuhaug.blogg.no skrevet 05.09.2014

This entry was posted in Oppskrifter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *