Søtpotetproteinlapper

sunn norsk hverdagstaco eller til helga!

I leting etter enkle og kjappe måltider og alternativer til brød og knekkebrød, så har vi kommet frem til en veldig god oppskrift på Søtpotetproteinlapper. Det er søtpotet som er hovedingrediensen i disse lappene. De er både glutenfrie og så godt som melkefrie (litt pga smør). Vi bruker også 50/50 mandelmelk og havremelk, litt glutenfritt Jyttemel og proteinpulver. Bruk et nøytralt proteinpulver som ikke setter så mye smak. Gjerne vanilje.

Disse er veldig gode enten bare med ekte smør eller med smør og gulost. Prøv gjerne andre pålegg også. Philadelphia, kjøttpålegg osv.

Vi bruker å lage dobbel porsjon av oppskriften, og den rekker da til 3 langpanner. Alternativt så kan man lage kun en porsjon og steke som lapper i panna. Alt funker.

Oppskrift:
250g kokt Søtpotet
4 egg medium
1 dl Mandelmelk/havremelk
3 SS Jyttemel
5drp Stevia vanilje
1 SS proteinpulver
1 SS smeltet smør
1/2-1 SS Sukrin Gold (alt etter hvor søte du ønsker dem)

Stekes enten i panna som lapper, eller hvis du er giddalaus som oss i langpanne på 180 grader i 20 minutter.

Smelt først 1 spiseskje meierismør i en gryte på svak varme.

Smelt først 1 spiseskje meierismør i en gryte på svak varme.

Kok opp 250g skrelt søtpoteter til de har blitt myke (10 minutter)

Kok opp 250g skrelt søtpoteter til de har blitt myke (10 minutter)

1 dl havremelk og/eller mandelmelk. Vi bruker 50/50.

1 dl havremelk og/eller mandelmelk. Vi bruker 50/50.

5 dråper stevia vanilje for smak

5 dråper stevia vanilje for smak

1 måleskje/SS Proteinpulver. Bruk helst et nøytralt for å ikke sette for mye smak

1 måleskje/SS Proteinpulver. Bruk helst et nøytralt for å ikke sette for mye smak

Bland alt sammen i en bolle.

Bland alt sammen i en bolle.

Kjør med stavmikser til alt er en jevn røre og la det svelle i 5 minutter.

Kjør med stavmikser til alt er en jevn røre og la det svelle i 5 minutter.

Hel en god klump ut på langpannen.

Hel en god klump ut på langpannen.

Dra det ut til en jevn smørje, som en tykk pizzabunn.

Dra det ut til en jevn smørje, som en tykk pizzabunn.

Stekes med varmluft på 180 grader i ovnen i 20 minutter. Eventuelt stekes som lapper i stekepanna.

Stekes med varmluft på 180 grader i ovnen i 20 minutter. Eventuelt stekes som lapper i stekepanna.

Kuttes opp i passe biter med en pizzaskjærer.

Kuttes opp i passe biter med en pizzaskjærer.

Legg dem i en passelig tuppevareboks og plasser i kjøleskapet. Kan stå i maks 2 uker.

Legg dem i en passelig tuppevareboks og plasser i kjøleskapet. Kan stå i maks 2 uker.

This entry was posted in Oppskrifter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *