Glutenfrie hjemmelagde tortillalefser med chilimarinert kylling og kurrydressing

Vår spesialitet på tapas-kvelder har blitt glutenfrie hjemmelagde tortillalefser med chilimarinert kylling og kurrydressing. Disse ble første gang laget som en inspirasjon av Jaxx & Lewis da den eksisterte i Kristiansand.
IMG_7639

Her følger oppskriften

Glutenfrie tortillalefser:
3 dl havremelk
3 dl mandelmelk
0-2 dl vann
4 dl glutenfri melblanding (Semper lys melblanding)
2 dl kikertmel
2 ss maisstivelse
0,5 ts salt
Spisskummen

Blandes godt til en jevn røre. Spe på med vann for å få røren litt tykkere. Må ikke være for flytende når den skal legges på stekebrettet. La den stå og svelle litt (15-30min).

Lefsene stekse i ovnen på 180grader i 15 minutter. Røren gir 3 Brett (6 lefser på hver).
Deretter brunes lefsene i panna på høy varme. Anbefaler å legge de ferdigstekte lefsene under et fuktig kjøkkenhåndkle slik at de bevarer mykheten. Bli fort harde og stive hvis ikke.
IMG_7622

Kylling Sous Vide:
3-4 kyllingfilet Marineres kvelden før
Marinade:
3-4 ts Red Curry paste
Passelig med kaldpresset olivenolje

Vakumeres og ligger i Sous Viden på 62grader i 1,5-2 timer.
Deretter skjæres kjøttet i terninger (kan droppe Sous Vide, men da må kjøttet stekes lengre i panna).
Kutt opp chili og hvitløk og fres i panna.
Ha ferdig oppkuttet kylling og marinade i panna.
Stekes kjapt (lengre om Sous Vide droppes).
Ha på salt og pepper
IMG_7630

Currydressing:
Smelt 1 god ss smør med 1ss karri (Småkoke litt)
Ha smøret i en bolle med 1 ss mango chutney
Bland i ca 1 ss med rømme
Når blandingen er helt avkjølt, røres 1 pakke med majones inn
Evt litt salt
IMG_7625

Ferdig wrap:
Glutenfri tortillalefse
Ruccola
Oppkuttet kylling
Finhakket mango
Currydressing
Finhakket ruccola/basilikum til pynt på toppen
IMG_7632
IMG_7633
IMG_7634

Alternativer til fyll.

Biff:
SousVide Roastbeef 850g steik
Smøres inn med salt og pepper
2 store hvitløksfedd
2 små minichilli
57grader i 8 timer i Sous Viden.

Brunes så på alle sider i panna.
Deretter kuttes den opp i terninger.
Marineres med olivenolje, cajennepepper, salt og pepper.

Ferdig wrap:
Lefse
Biff
Gulost
Guacamole
Finhakket Basilikum

This entry was posted in Oppskrifter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *